Over ons

Een team eigenwijze Rotterdamse doeners.

Hoe het begon

Van een leuk idee...

Jarenlang bouwden we samen met onze partners aan grote en uitdagende zonnestroom projecten. Maar we willen met de tijd meegaan en dingen doen die bij ons passen. Daarom zijn we constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. En zo begon ons avontuur met mobiliteit.

Op een zomerse dag in 2022 reed er een prachtige vintage Vespa langs ons kantoor. Een stijlvolle en tijdloze scooter die je niet vaak meer ziet. Het team van Switch was meteen verliefd op de Vespa en hij werd het onderwerp van de dag. Sindsdien zijn we bezig met mobiliteit, en in het specifiek met vintage Italiaanse klassiekers. Want we merken dat we daar energie van krijgen.

Niet veel later stond onze eerste eigen vintage Vespa op de stoep op de Schiedamse Vest. En daar startte onze uitdaging, want hoe konden we mobiliteit koppelen aan onze circulaire visie? Simpel, door er een duurzame twist aan te geven. Daarom staat er nu een prachtige elektrische vintage Vespa voor de deur. Zo laten we zien dat je niet altijd het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, maar dat je bestaande oplossingen ook gewoon kan verbeteren.

Waar we nu staan

Tot een succesvol product

Omdat we geloven in het belang van lokaal ondernemerschap elektrificeren we niet alleen Vespa’s maar ook Piaggio APE’s. Met deze oplossing kunnen ondernemers zichzelf samen met een lading goederen duurzaam verplaatsen door de stad. En waarom doen we dit? Omdat we mensen mee terug in de tijd willen nemen met een stijlvolle en unieke Italiaanse klassieker. En het gevoel dat wij kregen toen we voor het eerst op een vintage Vespa reden willen we met anderen delen.

Lambretta
elektrisch rijden in stijl

Lokaal talent ontmoet ondernemerschap

We werken samen met lokale kunstenaars en graffiti-artiesten aan onze voertuigen. Zo proberen we de stad een beetje mooier én duurzamer te maken en bieden we een podium voor lokaal talent. Rotterdam is dan ook de stad waar lokaal talent en ondernemerschap elkaar ontmoeten. En kenmerkend voor zowel Switch als Rotterdam is het eigenwijze; dat is ook terug te zien in het ontwerp van onze voertuigen. Kijk zelf maar!

Een nieuwe aanpak

Met Switch EVolution laten we mobiliteit en duurzaamheid op een unieke manier samenkomen. We willen hergebruik stimuleren en een versnelling creëren naar een wereld waarin circulariteit de standaard is. Want steeds grotere en zwaardere voertuigen zijn, in onze ogen, namelijk niet duurzaam.

Het is tijd voor een radicaal andere keuze. Voor slimme, veelzijdige oplossingen. Zo proberen we een verschuiving te creëren naar een situatie waarbij consuminderen de norm is. En als je onderdeel wordt van onze beweging help je mee aan deze verschuiving naar een circulaire, duurzamere wereld. Want in onze ogen is dat belangrijker dan ooit.

Waarom wij?

We zijn een club eigenzinnige Rotterdamse doeners en het is onze missie om andere doeners te helpen verduurzamen op een manier die bij hun past. Innovatie en duurzaamheid staan bij ons centraal en zo zijn we ook tot het elektrificeren van mobiliteit gekomen. Met ons kleine team tackelen we op een modulaire en unieke manier alle vraagstukken die op ons pad komen. En daarbij creëeren we naast financieel rendement ook winst voor de maatschappij.

over ons

Meer weten?

Hebben we je warm gemaakt en wil je meer weten over onze vervoermiddelen?

Meet the team

Een tof idee uitwerken kan je natuurlijk niet alleen. Dat doe je samen met een team van gepassioneerde mensen vol kennis en expertise. Daarom willen we je graag voorstellen aan ons team, bestaande uit een mix van engineers, marketeers en onderzoekers. En ze hebben één overeenkomst; passie voor wat ze doen!

Mick de Ridder

Marketing & Sales

Lukas Bakker

Consultant

Contact

Pieter van Noordenne

Founder

Floris Verburgh

Analyst renewables

Tim Meuwsen

Projectmanager

Jorg Hilbig

Consultant

Quinten Visser

Analyst real estate

Tine Anderiesen

Office manager

Switch-evolution

Plan een gratis proefrit in!